Onderneming

De onderneming

 

Inleiding

 

Als makelaar heb ik niet alleen ervaren hoe waardevol aankoopbemiddeling voor een opdrachtgever kan zijn, maar ook dat het leuk en dankbaar werk is.
Het meest aansprekende aspect bij aankoopbemiddeling is dat men met de opdrachtgever snel een hechte band krijgt; na een goed intakegesprek vormt men vaak een team met een gezamenlijk doel voor ogen: de gewenste woning zoeken tegen een verstandige prijs.

 

De ondernemer

 

Mijn naam is Freek Kuzee en ik ben sinds 1993 werkzaam in de Zeeuwse makelaardij.
In 1997 ben ik door de rechtbank beëdigd als makelaar en taxateur in onroerende zaken. Als makelaar heb ik mij bezig gehouden met zowel woningmakelaardij als bedrijfsonroerend goed in diverse functies voor diverse ondernemingen en als mede-eigenaar van een full service makelaarskantoor in Middelburg.
Daarnaast ben ik 7 jaar actief geweest als bestuurslid van de NVM afdeling Zeeland en 2 jaar als algemeen bestuurslid van de Kamer van Koophandel Zeeland.

 

Waarom Aankoopmakelaardij Zeeland?

 

Als makelaar heb ik me er altijd over verbaasd dat er in Zeeland heel weinig gebruik wordt gemaakt van aankoopbemiddeling, terwijl deze dienstverlening zeker zo belangrijk is als verkoopbemiddeling. Men gaat immers over tot één van de belangrijkste aankopen in het leven, vaak gepaard met langlopende hypothecaire verplichtingen.
Onder de tab "Praktijkvoorbeeld" van deze website laat ik u aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien wat de financiële voordelen kunnen zijn als u verstandig weet aan te kopen.
In de praktijk heb ik geconstateerd dat aankoopbemiddeling voor de meeste makelaarskantoren slechts bijzaak is. Aankoopbemiddeling wordt door sommige makelaars gebruikt als argument om de verkoop van de woning in opdracht te krijgen. De aankoopbemiddeling vindt dan meestal plaats tegen een zeer gering tarief; de kwaliteit en het resultaat van de aankoopbemiddeling zijn dan ook vaak onder de maat.
Immers, de verkoopopdracht staat voor de makelaar centraal!
Als makelaar optredend voor de verkoper heb ik regelmatig ervaren dat kopers onnodig veel betalen voor een woning; had men een goede aankoopmakelaar ingeschakeld, dan was dit niet gebeurd.
Op basis van mijn ervaring heb ik geconstateerd dat er een sterke behoefte is aan een makelaardij, die zich specialiseert in aankoopbemiddeling en dus alleen de belangen behartigt van de koper.

 

Uniek concept

 

Aankoopmakelaardij Zeeland geeft deze specialisatie inhoud door een uniek concept, waaraan een duidelijke werkprocedure ten grondslag ligt. U doorloopt samen met ons de acht fasen van het aankoopproces.

 

Werkgebied

 

Om tot een goede dienstverlening te komen beperkt ons werkgebied zich tot Walcheren en de regio Noord- en Zuid Beveland.

 

Vestigingsplaats

 

Aankoopmakelaardij Zeeland is gevestigd in Middelburg, de hoofdstad van Zeeland en centraal gelegen op Walcheren. Er wordt gewerkt vanuit kantoor aan huis. In de praktijk zullen de meeste intakegesprekken plaatsvinden bij de mensen thuis.
Om diverse redenen geven wij er de voorkeur aan de klant de eerste keer thuis te ontmoeten. Men voelt zich immers beter op zijn gemak in de eigen woning, de huidige woonsituatie kan ter plaatse worden beoordeeld en van daaruit kan worden gekeken naar het verhuismotief. Bovendien kan ter plaatse een schatting worden gemaakt van de mogelijke opbrengstprijs van de huidige woning.

 

Kantoortijden

 

In principe wordt er niet gedacht in termen van kantooruren.
Aankoopmakelaardij Zeeland is de gehele dag bereikbaar.
Afspraken en bezichtigingen kunnen plaatsvinden van maandag tot en met zaterdag.